Mi is az a vízhűtés!  Amikor nem levegővel hűtöd a számítógép alkatrészeket, hanem folyadékkal próbálod meg kordában tartani a hőt, amit a számítógép az üzemben tartása alatt produkál, sok előnye és hátránya is van a rendszernek

Előnye: nagyon halk a rendszer, sokkal jobb a hő elvezetése mit a levegővel történő hűtésnek, jobban tuningolható, hosszabb élettartam.

Hátrányok: rettenetesen drága, egy jobb rendszer akár 300.000-ft ba is belekerül, néha-néha oda kell figyelni rá :) , kell egy kis ügyesség az összeszereléshez, de ha már kész a rendszer, akkor csak évezni kell a halk hűvös és gyors számítógépet.

Miből is áll össze egy vízhűtéses rendszer. van egy pumpa ami a számítógép bekapcsolásakor kezd el üzemelni, ez keringeti a vizet a számítógépben, van egy tartály amibe a hűtőközeget töltjük , itt lehet feltölteni és utántölteni is a folyadékot, vannak a blokkok, amik a hőt vezetik el az alkatrészekről, ami össze van kötve csövekkel, a blokkokkal, a pumpával, és a tartájjal és a hőleadó egységgel, ez a radiátor ami a hőt leadja a számítógép házon kívűl.

Ez itt az én számtógépem teljes vizhütéssel, ez kb 350.000-ft ba került, minden alkatrész hűtve van, alaplapi fet-ek, chipset-ek, processor, vga kártya, hdd-k.